Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk
Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk

Kontakt Surferslounge

Anders E. Rasmussen

Anders @ Surferslounge . com

Velkommen til Surferslounge.dk - Danmarks virtuelle klubhus for surfere

Spotguide: Husodde

Husodde Strand windsurfing
Spotguide: Husodde

Husodde er der, hvor det hele startede for mit vedkommende. Et klassisk fjordspot med fladt vand. Det kommer små vindbølger i kraftig vind. I sammenligning med flere andre af de østjyske fjorde, så leverer Horsens Fjord ret god vind, særligt i østlig og vestlig retning.

Spottet har været grundlaget for min begyndertid på surfskole, et fedt klubsammenhold og gode forhold til freestyle. Generelt er aktiviteten høj på dage med vind, hvor der både sejles freeride begyndere, race og freestyle, samt kite og wing.

Når vinden drejer i sydlige og nordlige retninger ligger Husodde mere i læ. Man kan stadig sejle, men vinden bliver noget mere ustabil. Her vil fjordsejlerne i Horsens tit søge mod Alrø (vest, sydvest, syd) og Borre knob (vest, nordvest, nord), som ikke ligger i nær så meget læ, som Husodde.

Man tilgår spottet ved at køre igennem bydelen Stensballe.

Husodde Strand parkering surfing
Når surfernes biler holder langs vejen, så er der er det ensbetydende med masser af vind 🙂
Husodde Strand windsurfing
Masser af vind til fart og freeride
Husodde windsurfing freestyle Anders Rasmussen
En flaka på Fjorden
Husodde windsurfing freestyle Anders Rasmussen
Spinloop

Vind- og surfforhold

Vindretning: Vest og øst. Drejer vinden lidt syd eller nord bliver vinden ofte ustabil, men stadig med fine muligheder for en god dag på wind, wing eller kite.
Forhold: Bølger. Styrbord, 0,5-1,5 meter bølger.
Sværhedsgrad: Øvet - Selvom bølgerne sjældent bliver store, så kan det være svært at komme ud gennem brændingen, når vinden er onshore. Vær særligt opmærksomme på badebroer og stensætninger, når du kommer tæt på land.

Faciliteter i nærheden og øvrig information

Faciliteter: Der er mulighed for parkering langs med græsset, hvor man normalt rigger til. Derudover er der en del parkeringspladser på venstre side af vejen. Der ligger en campingplads, som også har en kiosk. Du finder toiletter lige overfor campingkiosken.


Øvrig information om surfspot: Husodde besøges hver dag af flere badegæster - i vinterperioden benytter vinterbaderne badebro mv. og om sommeren er der fyldt med mennesker og biler, da stranden trækker mange lokale. Havbunden er ikke den pæneste. Lige omkring badebroen og mellem stenhøfterne, hvor man normalt vil gå ud som wind- eller kitesurfer, er der sandbund. Flere steder er der dynd eller muslinger, men der er blåt flag og fine bademuligheder.

Video fra Husodde

Spotguides

Saksild Strand windsurfing

Spotguide: Saksild Strand

Saksild Strand kan benyttes i flere vindretninger, men de bedste forhold opnås i hård nordøstenvind.
Fakir Hanstholm windsurf

Spotguide: Fakir / Hanstholm

Med en vis respekt for molerne, vil du opleve Fakir, som et særdeles godt wavespot, som tilbyder både styrbord og bagbordsforhold.
Fornæs Strand bølge surfing

Spotguide: Fornæs

På dage med hård vind fra nordøst og sydøst viser Fornæs tænder...
Surf School Copenhagen

Tilmeld dig vores mailingliste

Nyhedsbrev: 2-3 gange årligt

  • Nyheder
  • Brugt udstyr
  • Vær først til at høre om nye tiltag