Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk
Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk

Kontakt Surferslounge

Anders E. Rasmussen

Anders @ Surferslounge . com

Velkommen til Surferslounge.dk - Danmarks virtuelle klubhus for surfere

Spotguide: Juelsminde

Juelsminde windsurfing
Spotguide: Juelsminde

Et legendarisk spot i visse kredse af det østjyske surfmiljø, sagt med et lille dryp ironi. Juelsminde er vel det nærmeste, det vestlige Lillebælt kommer på et wave spot. Det har været stedet, som vi drønede til, når vinden gik i sydvest, siden jeg startede med at windsurfe i starten af 90'erne, og inden jeg fik øjnene op for og modet til at foretrække fx Klitmøller, når vinden gik i sydvest.

Kært spot - mange navne...

Forvirring om spottets navn kan hurtigt opstå for de uindviede, da det ofte omtales med navne som: "Tvind", "Silversands", "Kysthospitalet" og "Julle".

Ulempen i Juelsminde er, at det stort set aldrig virker i ren sideshore (vest), da bølgerne flader ud eller helt udebliver. Man kan dog være heldig at opleve en vinddrejning til fra sydvest til vest. Det bringer fine bølge i sideshore-forhold (styrbord), men hører dog til sjældenhederne.

Juelsminde windsurfing bølger

I syd og sydvest bliver det onshore og cross-onshore med 1-1,5 meter bølger og hvide, brækkende bølger i brændingen på sandrevlen. Når sydvestenvinden hamrer over landet med dertilhørende regnbyger, så vil man altid kunne finde en stor flok wind- og kitesurfere ved kysten i Juelsminde.

Jeg vil kun anbefale stedet i sydvestenvind, ikke syd.

Vind- og surfforhold

Vindretning: Sydvest - endnu bedre: Sydvest drejende vest. Ren syd anbefales ikke af undertegnede.
Forhold: Bølger. Styrbord, 0,5-1,5 meter bølger.
Sværhedsgrad: Øvet - Selvom bølgerne sjældent bliver store, så kan det være svært at komme ud gennem brændingen, når vinden er onshore. Vær særligt opmærksomme på badebroer og stensætninger, når du kommer tæt på land.

Faciliteter i nærheden og øvrig information

Faciliteter: Der er mulighed for parkering langs med Bjørnsknudevej. Ikke umiddelbart adgang til toilletter, da man holder på en villavej, men ikke langt til indkøb, toilletter og havn.
Øvrig information om surfspot: Juelsminde er et skønt område med flere strande. Særligt området ved havnen har masser af strandgæster og turister i højsæsonen. Der er både caféer, restauranter og mulighed for shopping.

Blogindlæg om Juelsminde

Spotguides

Fakir Hanstholm windsurf

Spotguide: Fakir / Hanstholm

Med en vis respekt for molerne, vil du opleve Fakir, som et særdeles godt wavespot, som tilbyder både styrbord og bagbordsforhold.
Borre Knob windsurf spotguide Anders Rasmussen

Spotguide: Borre Knob

Borre Knob ligger på sydsiden af Horsens Fjord mellem Juelsminde og Horsens...
Saksild Strand windsurfing

Spotguide: Saksild Strand

Saksild Strand kan benyttes i flere vindretninger, men de bedste forhold opnås i hård nordøstenvind.
Surf School Copenhagen

Tilmeld dig vores mailingliste

Nyhedsbrev: 2-3 gange årligt

  • Nyheder
  • Brugt udstyr
  • Vær først til at høre om nye tiltag