Spotguide: Juelsminde

Et legendarisk spot i visse kredse af det østjyske surfmiljø, sagt med et lille dryp ironi. Juelsminde er vel det nærmeste, det vestlige Lillebælt kommer på et wave spot. Det har været stedet, som vi drønede til, når vinden gik i sydvest, siden jeg startede med at windsurfe i starten af 90’erne, og inden jeg fik øjnene op for og modet til at foretrække fx Klitmøller, når vinden gik i sydvest.

Kært spot – mange navne…

Forvirring om spottets navn kan hurtigt opstå for de uindviede, da det ofte omtales med navne som: “Tvind”, “Silversands”, “Kysthospitalet” og “Julle”.

Ulempen i Juelsminde er, at det stort set aldrig virker i ren sideshore (vest), da bølgerne flader ud eller helt udebliver. Man kan dog være heldig at opleve en vinddrejning til fra sydvest til vest. Det bringer fine bølge i sideshore-forhold (styrbord), men hører dog til sjældenhederne.

I syd og sydvest bliver det onshore og cross-onshore med 1-1,5 meter bølger og hvide, brækkende bølger i brændingen på sandrevlen. Når sydvestenvinden hamrer over landet med dertilhørende regnbyger, så vil man altid kunne finde en stor flok wind- og kitesurfere ved kysten i Juelsminde.

Jeg vil kun anbefale stedet i sydvestenvind, ikke syd.

Vær særligt opmærksomme på badebroer og stensætninger, når du kommer tæt på land.

Vindretninger: Sydvest (og sydvest drejende vest)
Bølgeforhold: Styrbord, 1-1,5 meter bølger

Tag @surferslounge på Instagram

I dine stories og opslag fra danske spots

Skriv spotnavn

Så reposter jeg