En skuffende dag i Juelsminde

Der var lovet hård vind fra syd og regn søndag d. 4. oktober. Vi var en lille flok, der mødtes i Juelsminde, hvor Windfinder havde lovet 12 m/s op til 19 m/s i stødende. Det så også lovende ud, da vi ankom. Skumtoppe og en fin størrelse bølger. Vindretningen gjorde dog, at det var ren onshore og afstanden mellem bølgerne var tæt. Det var sådan set bare noget rod. Vinden var dog fin, så jeg riggede 4,2 m2, men nåede kun lige i dragten førend regnen slukkede for vindmaskinen. Vinden kom ikke tilbage i helt samme styrke, så jeg riggede 4,7 m2 og forsøgte mig både med min 80 L. Da Curve og 94 L. Da Bomb, men begge dele var utilstrækkeligt. Jeg lykkedes kun at komme op at plane et par gange på en bølge og kante boardet i en enkelt backside cutback, hvorefter jeg opgav.

Jeg blev mindet om, hvorfor jeg normalt ikke gider sejle i Juelsminde, når vinden er i ren syd, men kun i sydvest. Til gengæld kunne Peter Frank melde om store bølger og gode forhold i Glatved på Djursland. Der må turen gå til, næste gang der er hård vind fra syd.Udvalgte artikler