Surferslounge – dengang og nu

Der er løbet en del vand i floden, siden Peter Gramstrup og jeg (Anders Rasmussen) i 2001 blev enige om at sætte lidt fut i surfbranchen ved at lave hjemmesiden Surferslounge.com og herigennem bl.a. udgive indhold på daglig basis med alt fra egne videoer og billeder til nyheder fra ind- og udland. Håbet var, at kunne øge kendskabet til personer, organisationer, stævner mv. indenfor miljøet og skabe en større samhørighed i den sport, som betyder så meget for os.

I løbet af 00’erne slog vi pjalterne sammen med Kitesurferen.dk og skabte en fælles platform for diverse boardsports – Xboard.dk, stadigvæk med selvstændige undersider, herunder Surferslounge. Det var i den periode, at Xboard.dk var bagmand for et kæmpestort arrangement i Amager Strandpark “Xboard Games” – et kongearrangement, som gutterne fra Kitesurferen.dk skal have al credit for (muligvis også andre).

Langsomt overtog Facebook en større og større del af det, som var den primære funktion for Surferslounge. Større og mindre grupper opstod, hvor folk delte links med nyheder, billeder og videoer og lavede surfaftaler. Rent økonomisk så vores annoncører ligeledes ikke den store grund til at samarbejde med os, da de selv kunne annoncere på Facebook, så på alle måder smuldrede grundlaget for et stort community som Surferslounge. Den dag i dag kan jeg stadig synes, det er ærgerligt, at der ikke er et stort, fælles site som samler alle windsurfere, kitesurfere, surfere, SUP’ere, men at nyheder, billeder og surfaftaler er spredt ud i større eller mindre grupper – egentlig også bare fordi, jeg synes det var sjovt.

Omvendt fungerer Facebook og Instagram bare så godt med notifikationer og design. at der i min optik slet ikke er argumenter for andet – i hvert fald ikke, når man først har fundet de grupper, der giver mening for én selv. For nye i sporten kan det nok være sværere?

Personligt havde jeg en periode, hvor jeg var topforvirret over, hvilke grupper jeg skulle søge for at finde ud af, hvor andre surfere sejlere tog hen, fx at gruppen “OJ surf club” var the place to be, hvis man vile have selskab eller updates fra Djursland (Bønnerup, Fornæs).

Hvad så nu?

I dag har jeg lavet Surferslounge.dk og Surferslounge.com til denne blog, hvor jeg af og til smider video og billeder ind fra mine dage på vandet, hvor jeg båder mounter et Go Pro på udstyret, men også bruger tid på at tage billeder fra stranden af fellowsurfers.

Instagram – tag @surferslounge

Instagram er den primære kanal, hvor jeg lægger indhold ud. Har I lyst til at bidrage med billeder fra vandet (uden en masse reklame), så smid et @surferslounge-tag i dit opslag eller din story.

Meningen med sitet her, at jeg kan supplere indholdet fra Instagram med lidt mere tekst og en spotguide over foretrukne (og mindre foretrukne) surfspots.

Peter Gramstrup kører full time selvstændig og skyder de flotteste videoer og billeder, så hvis du ikke allerede følger ham, så er her en klar opfordring: Petergramstrup77

Hæng løst!Udvalgte artikler