Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk
Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk

Kontakt Surferslounge

Anders E. Rasmussen

Anders @ Surferslounge . com

Velkommen til Surferslounge.dk - Danmarks virtuelle klubhus for surfere

Spotguide: Borre Knob

Borre Knob windsurf spotguide Anders Rasmussen
Spotguide: Borre Knob

Borre Knob ligger på sydsiden af Horsens Fjord mellem Juelsminde og Horsens. Det er et foretrukket spot for mange kitesurfere, da der er meget lavt de første 100 meter. Også mange windsurfere nyder at tage til Borre. I nordvestenvind kan der komme lidt mere størrelse på bølgerne end fx ved Husodde længere inde i Fjorden. Vinden er oftest også lidt kraftigere og stabil, særligt i nordvestenvind.

Windsurfing Borre Knob
Borre Knob udsigt til højre ind i Horsens Fjord - til venstre mod Snaptun. Vanddybden stiger lynhurtigt på denne sidde af tangen. Kommer du 3 meter ud fra tangen kan du ikke bunde. 50 meter fra ligger sejlrenden, hvor der er omkring 20 meter dybt.

Borreknob ligger ganske fredeligt væk fra byer og trafik. Det er en naturperle i Horsensområdet. Der er gode tilrigningsmuligheder uanset, om du tilgå Borre Knob fra Alrø-siden eller fra Horsens.

Borre Knob natur Windsurf
Sandtange ved Borre Knob - fri passage for nordvestenvinden til at blæse henover og skabe fladt vand på bagsiden.

Freestylespot nr. 1

Som udgangspunkt foretrækker jeg personligt oftest Husodde fremfor Borre i ren vest, men drejer vinden i nordvest, så er Borre et meget bedre valg. Der er en helt særlig perle længere henne ad kysten for især freestylere. Her går en lang sandtange ud i vandet, ganske tæt ved sejlrenden. Vinden pisker således henover sandtangen og leverer stabil vind og samtidigt fuldstændigt fladt vand på indersiden. Her har vi ofte ligget og øvet "switch stands moves" på det pandekageflade vand. Når det spiller, er det uden tvivl freestylespot nr. 1 for mit vedkommende.

Borre Knob windsurf spotguide Anders Rasmussen
Pandekagefladt vand ved sandtangen ud for Borre Knob og Alrø Syd

Kommer du nordfra, så kør til Alrø Syd

For sejlere, der kommer fra nordfra, fra Aarhus-siden, kan man med fordel spare tid ved at køre over Alrø og krydse over til Borre, frem for at køre til Horsens. Dog kræver kryds-eventyret god vind, særligt hvis du er på freestyleboard med lille finne. Jeg har været ude for, at min 10 cm. finne ikke var nok til et kryds i underpoweret luft fra Alrø til Borre og opgive....

Alrø Syd windsurfing
Badebroen ved Alrø Syd. Fine tilrigningsforhold og toiletter. På højre side af broen (set fra land) går man ud og kan krydse til Borre Knob.

På Alrø er der en fin parkeringsplads, græs til tilrigning og toiletter. Et spot, som jeg vil omtale særskilt... in another afsnit...

Sikkerhed

Vær opmærksom på sikkerheden i forhold til at sejle på det omtalte freestyle-spot ved Borre. Det ligger som sagt lige ved sejlrenden, hvor der er 20 meter dybt og store skibe passerer. Der kan være strøm og vindskabte bølger og vinden blæser ikke én ind til land lige med det samme. Så er man alene eller knap så øvet, så er det førstomtalte spot ved Borre Knob at anbefale og ikke området mellem Alrø og Borre.

Windsurfing Borre Knob Snaptun
Sandtangen ved Borre Knob nærmest dækket af tang. Udsigt mod det smalle men dybe stræde mellem Snaptun og Alrø.

Faciliteter i nærheden og øvrig information

Faciliteter:

Alrø syd: Der er en parkeringsplads og offentlige toiletter, når du kører til Alrø Syd. Der er græs at rigge til på. Der findes ikke kiosk eller andet i nærheden.

Borre Knob (Horsens-siden): Der er fine parkeringsmuligheder for enden af vejen tæt ved Schurs konferencecenter. Der er ikke toiletter og heller ingen indkøbsmuligheder, når du først nærmer dig. Og psst der er strøm i hegnet til hestene - I know...

Øvrig information om surfspot: Borre Knob er et naturskønt område, som ligger forholdsvist uforstyrret i udkanten af Horsens Fjord.

Spotguides

Saksild Strand windsurfing

Spotguide: Saksild Strand

Saksild Strand kan benyttes i flere vindretninger, men de bedste forhold opnås i hård nordøstenvind.
Fornæs Strand bølge surfing

Spotguide: Fornæs

På dage med hård vind fra nordøst og sydøst viser Fornæs tænder...
Husodde Strand windsurfing

Spotguide: Husodde

Husodde er der, hvor det hele startede for mit vedkommende...
Surf School Copenhagen

Relaterede billeder:

Tilmeld dig vores mailingliste

Nyhedsbrev: 2-3 gange årligt

  • Nyheder
  • Brugt udstyr
  • Vær først til at høre om nye tiltag