Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk
Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk

Kontakt Surferslounge

Anders E. Rasmussen

Anders @ Surferslounge . com

Velkommen til Surferslounge.dk - Danmarks virtuelle klubhus for surfere

Spotguide: Glatved

Glatved spotguide
Spotguide: Glatved

I hård konkurrence med Fornæs bejler Glatved til titlen som Østjyllands bedste wavespot. I hvert fald hvis du spørger en styrbords-sucker som mig. De store Kattegatdønninger giver 2-3 meter høje bølger i hård vind fra syd. Når du ligger i bølgedalen kan du på de store dage ikke se stranden. Bølgerne brækker dog meget sjældent fra top til bund og er derfor ikke voldsomt kraftige, når man får en tur i vaskemaskinen. Til gengæld bliver der hurtigt dybt, hvilket gør det vanskeligt at komme både ud og ind. Der dannes nemt en shorebreak, som flere steder brækker direkte ind på stenstranden. Man skal derfor være opmærksom og sørge for at time sin ud- og indgang.

Billede af Erik Lyngsøe fra Pixabay - jeg har stadig til gode at skyde min egne fotos fra Glatved. Dette billede er fra Sangstrup Klint på Djursland og ikke specifikt Glatved

Glatved ligger blot 10 km. fra Grenå og Fornæs og derfor minder de to spots på flere måder om hinanden, men modsat Fornæs, som virker i både sydøst og nordøst, så virker Glatved (så vidt jeg ved...) kun i syd.

Vind- og surfforhold

Vindretning: Syd (hård vind)
Forhold: Bølger, styrbord. Bølgernes størrelse varierer mellem 1-2,5 meter alt efter vindstyrke og høj- og lavvande.
Sværhedsgrad: Øvet til ekspert - aka "it's complicated" - da spottet ofte kun virker i hård vind og pga. den hurtigt stigende vanddybde, ligger Glatved Strand i den mere vanskelige ende af skalaen.

Faciliteter i nærheden og øvrig information

Faciliteter: God mulighed for parkering og tilrigning tæt ved stranden. Ingen toiletter, ingen indkøbsmuligheder.
Øvrig information om surfspot: Glatved er et foretrukket sted af både dykkere og fiskere, som nyder godt af den hurtigt stigende havdybde. Desuden er Glatved Strand kendt for at være et interessant geologisk område og rummer store variationer af sten og landskab fra istiden. Så skulle vinden fra syd udeblive, så kan tiden fordrives med lidt geokulturelt eller fiskeri i stedet for.

Spotguides

Fakir Hanstholm windsurf

Spotguide: Fakir / Hanstholm

Med en vis respekt for molerne, vil du opleve Fakir, som et særdeles godt wavespot, som tilbyder både styrbord og bagbordsforhold.
Juelsminde windsurfing

Spotguide: Juelsminde

Et legendarisk spot i visse kredse af det østjyske surfmiljø...
Saksild Strand windsurfing

Spotguide: Saksild Strand

Saksild Strand kan benyttes i flere vindretninger, men de bedste forhold opnås i hård nordøstenvind.
Surf School Copenhagen

Tilmeld dig vores mailingliste

Nyhedsbrev: 2-3 gange årligt

  • Nyheder
  • Brugt udstyr
  • Vær først til at høre om nye tiltag