Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk
Surferslounge - Logo - Surferslounge.dk

Kontakt Surferslounge

Anders E. Rasmussen

Anders @ Surferslounge . com

Velkommen til Surferslounge.dk - Danmarks virtuelle klubhus for surfere

Spotguide: Saksild Strand

Saksild Strand windsurfing
Spotguide: Saksild Strand

Det første, man bør nævne i en spotguide om Saksild Strand, må være den flotte badestrand. Saksild er blandt de bedste badestrande i Danmark og tilbyder gode faciliteter til din surftur: Kiosk, grillbarer, toiletter og fine parkerings- og tilrigningsforhold.

Saksild Strand ligger ved den østjyske kyst mellem Aarhus og Odder.

Nordøst er den ideelle vindretning

Saksild Strand kan benyttes i flere vindretninger, men de bedste forhold opnås i hård nordøstenvind, hvor bølgerne rejser sig og brækker på sandrevlerne.

Sydlige og nordlige retninger kan sagtens fungere til freeride og freestyle, men hvis man søger bølgeforhold, så skal vinden i sydøst eller nordøst. Hård vind fra nordøst er den mest ideelle vindretning. Vind fra sydøst og nordøst stiller højere krav til sejlerens niveau.

Windsurfing Saksild Strand

Vestenvind er fralandsvind i Saksild, men er du erfaren sejler, så kan du få pandekage fladt vand og god vind, når du kommer lidt ud fra kysten. Sørg altid for, at du har nogle, der er opmærksomme på dig fra stranden eller vandet, så du kan få hjælp, hvis uheldet skulle være ude. I vestenvind kan klart anbefales at tage til Alrø, som ikke ligger cirka 20 km. derfra.

De bedste bølgeforhold

Som skrevet ovenfor så opnår man de bedste bølgeforhold i nordøstenvind. Det kan ofte betale sig at søge lidt mod nord, da kysten op mod Rude Strand drejer en anelse. På samme måde kan man være heldig at få bedre forhold i sydøstenvind, hvis man sejlere længere sydpå ned mod den sydlige campingplads.

Windsurfing Saksild Strand
Odder
Windsurfing Saksild Strand
Windsurf Saksild Strand

Få finnen slebet på første revle

Vær opmærksom på, at der kan være for lavt til en windsurffinne på første revle, særligt ved lavvande. Heldigvis er der stort set ingen sten, men flot sandbund, så skulle man sejle på bunden medfører det en fin sandslibning af finnen eller i værste fald et trapezstyrt.

Windsurfer Saksild Strand
Kitesurfing Saksild Strand

Vind- og surfforhold

Vindretning: Nordøst eller sydøst, hvis man håber på bølger. Øst, syd, nord virker også. Vest er fralandsvind.
Forhold: Bølger (særligt i nordøst). Styrbord, 0,5-1,5 meter bølger. Andre vindretninger giver fladere vand med mulighed for freeride og freestyle. Sandbund stort set overalt.
Sværhedsgrad: Øvet. Er det din første gang i bølger, kan det være et rigtig godt sted at starte. Bølgerne bliver ikke ret store og brækker på fin sandbund.

Faciliteter i nærheden og øvrig information

Faciliteter: Der er en stor parkeringsplads lige ind til venstre, når du drejer ind mod Saksild Strand fra landevejen. Det kan være vanskeligt at få plads i højsæsonen med godt vejr. Der er offentlige toiletter. En smule græs at rigge til på. I sommerperioden er der livreddere på stranden og rigtig mange badegæster. Der findes en strandkiosk og flere forskellige muligheder for fastfood, isboder mv. Der ligger en campingplads på den anden side af landevejen.
Øvrig information om surfspot: Saksild er et skønt område med en lang kyst, der bevæger sig helt til den hyggelige havn Nordsminde, hvor der kan findes fiskerestauranter og lystbådehavn. Odder er den nærmeste "større" by, som ligger 7 km. derfra.

SUP surfing Saksild Stand Up Paddle
På de vindstille dage nyder mange strandgæster det krystalklare vand på et SUP-board.

Spotguides

Borre Knob windsurf spotguide Anders Rasmussen

Spotguide: Borre Knob

Borre Knob ligger på sydsiden af Horsens Fjord mellem Juelsminde og Horsens...
Saksild Strand windsurfing

Spotguide: Saksild Strand

Saksild Strand kan benyttes i flere vindretninger, men de bedste forhold opnås i hård nordøstenvind.
Fornæs Strand bølge surfing

Spotguide: Fornæs

På dage med hård vind fra nordøst og sydøst viser Fornæs tænder...
Surf School Copenhagen

Relaterede billeder:

Tilmeld dig vores mailingliste

Nyhedsbrev: 2-3 gange årligt

  • Nyheder
  • Brugt udstyr
  • Vær først til at høre om nye tiltag